Laget vid EM i truppgymnastik. Foto: Svensk gymnastik

Sjuksköterskestudent och vinnare i truppgymnastik!

Sjuksköterskestudent och vinnare i truppgymnastik!

Möt vår student Agnes som studerar till sjuksköterska vid Röda Korsets Högskola och som nyligen vann bronsmedalj i truppgymnastik i EM.

Dela: Dela på Facebook Dela på LinkedIn Dela på Twitter

Agnes Arvidson studerar till sjuksköterska vid Röda Korsets Högskola och har nyligen vunnit bronsmedalj i truppgymnastik i Europamästerskapen. Agnes var också svårt sjuk i cancer som barn och spenderade då mycket tid på sjukhus. Här får ni möta vår student Agnes.

Hej Agnes, stort grattis till vinsten i truppgymnastik i EM! Berätta lite mer om tävlingen och er fantastiska prestation!

Tack snälla! Jag tävlar som sagt i truppgymnastik, vilket innebär att jag tävlar i lag. Jag var med i mix-laget vilket innebär både killar och tjejer, från olika klubblag i hela Sverige. Nu var vi i Luxemburg och tävlade Europamästerskapen, där vi vann bronsmedaljen. Danmark som tvåa, Storbritannien kom etta. Jag fick även äran att bli uttagen till mästerskapets All Star team. Det är sex killar och sex tjejer från alla landslag som bildar detta lag. Det var otroligt mäktigt och jag är väldigt tacksam för det. Det är otroligt mäktigt att få representera Sverige och ha tre kronor på bröstet.

Nu studerar du till sjuksköterska vid Röda Korsets Högskola, varför vill du bli sjuksköterska?

Jag har alltid vetat att jag vill jobba inom vården, men just sjuksköterska kom lite senare. Jag tror att yrket lockar mest med tanke på hur man hela tiden utvecklas, både som privatperson och som yrkesverksam. Man träffar alltid nya människor och kommer göra hela livet. 

Varför valde du Röda Korsets Högskola för dina studier?

Jag valde att studera på Röda Korsets Högskola främst tack vare deras breda arbete utanför sjukhusen. Man har alltid sett Röda Korset som en fantastisk organisation och därav kände jag att jag ville vara en del av det och lära mig om deras viktiga arbete. Sedan har även Röda Korsets Högskola ett globalt fokus under utbildningen vilket jag också tyckte var väldigt lockade. 

Vet att du har varit svårt sjuk i cancer när du var yngre och nu är du frisk och elitgymnast, kan du berätta lite om din sjukdom och hur du har kommit tillbaka till ett liv som frisk?

Jag drabbades av leukemi (ALL) som 1,5 åring. Det innebar mycket tid på sjukhus för cellgiftsbehandlingar, provtagningar, kontroller, återbesök med mera. Jag tillbringade stor del av mitt liv på sjukhus fram tills jag fyllde 11 och blev friskförklarad. Sedan var jag på återbesök fram tills jag fyllde 18. Hela min barndom byggdes upp på sjukhuset. Även fast jag tillbringade i princip hela min uppväxt på sjukhus, eller med sjukdomen bärande med mig, har jag bara positiva minnen därifrån. Allt ifrån all fantastisk sjukvårdspersonal till alla spel jag fick spela på lekterapin, eller den lilla krokodilen syster Britt-Marie hade på sina arbetskläder. Alla dessa minnen har gjort att jag har en positiv bild av sjukhusmiljön och yrket. Därav valde jag att plugga till sjuksköterska, jag vill bli som dem som tog hand om mig som barn. 

Går det bra att kombinera studier med gymnastiken?

Träning och studier går faktiskt väldigt bra ihop. Eftersom jag tränar fyra gånger i veckan men enbart kvällstid så vet jag att jag kan plugga järnet till ca kl 16-17, för att sedan jag göra sig i ordning för träning. Annars tycker jag att risken finns att man enbart sitter hemma en hel dag och lite ”slö-pluggar”, men eftersom jag nu vet att jag måste iväg vid en viss tid så är det lättare att hitta motivation till att plugga. Sedan kan det ibland bli problematiskt med VFU på kvällar/helger, samt tävlingar som EM när man är borta en längre tid. Men lärarna på skolan brukar ha förståelse för det och om man är ute i god tid kan vi tillsammans komma fram till en plan för hur studierna ska läggas upp.

Vad ser du fram emot att arbeta med när du är färdig sjuksköterska?

Jag ser fram emot att kunna gå självständig och känna att jag hjälper människor och gör nytta. Att vara en del av ett team som hjälper sjuka människor och dess närstående känns som det finaste man kan göra. Nu när man har pluggat så pass länge som man gjort är jag väldigt taggad på att kunna applicera all den kunskap jag fått i yrkesvärlden. 

Tack och lycka till!

Tack Agnes, lycka till med allt!

Mer information

Agnes Arvidsson. Foto: Svensk gymnastik
Agnes Arvidson med laget. Foto: Svensk Gymnastik.

Nuvarande och tidigare studenter berättar om sin utbildning

  • Joachim Fast, student vid Röda Korsets Högskola intervjuas. Foto: RKH

    Möt våra studenter

    "Teorin på skolan får man sedan se nyttan av" - Möt Joachim Fast

    Läs mer
  • Natalie Mellin på praktik på Madeira, Portugal. Foto: Privat

    Internationellt utbyte

    "Då kände jag att jag var på rätt plats" - Möt Natalie Mellin

    Läs mer
  • Ami Fagerdahl, student vid specialistprogrammet med inriktning mot infektionssjukvård vid Röda Korsets Högskola. Foto: Privat

    Alumn

    ”Det är både fördjupning och repetition” – om specialistprogram med fokus på infektionssjukvård

    Läs mer
  • Emma Qvarsebo som läste specialistsjuksköterskeprogrammet i infektionssjukvård vid Röda Korsets Högskola. Foto: Privat

    Alumn

    -Infektionskunskap har man som sjuksköterska nytta av vart man än arbetar

    Läs mer
  • Johannes Haid, student vid Röda Korsets Högskola. Foto: Privat

    Alumn

    Bred inriktning som ger många möjligheter

    Läs mer
  • Alexandra Adell, student vid Röda Korsets Högskola. Foto: Privat

    Möt våra studenter

    Fördjupa mina kunskaper – möt Alexandra Adell

    Läs mer
  • Jonas Öhrn. Foto: Privat.

    Alumn

    Du känner patienten och rummet bäst

    Läs mer
  • Linus Lindén, student på Sjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola. Foto: Privat

    Möt våra studenter

    Hjälpa folk och minska lidande

    Läs mer