– Stort varmt grattis till var och en av er, grattis till en utbildning med obegränsade möjligheter!, sa rektor Susanne Georgsson i sitt tal till alla sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor som idag tog sin examen från Röda Korsets Högskola.
Examenshögtiden för sjuksköterskor och specialistsjuksköterskorna i intensivvård och psykiatrisk vård ägde rum i Södertörns högskolas aula där anhöriga och vänner samlades för att fira.
Ni har nått en milstolpe
– Vilka prestationer ni nya sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor har gjort! Flera år av hårt arbete, stress, utmaningar, nya vänner, nya kunskaper och många lärdomar. Stanna upp några sekunder och fundera på den första dagen när ni kom till högskolan. Så mycket förväntningar inför er utbildning. En utbildning som också är en tid av personlig utveckling, för att bygga en helt ny yrkesidentitet för er sjuksköterskor eller bygga vidare på den redan stabila yrkesidentiteten för er specialistsjuksköterskor. Tänk på vad ni har gjort under dessa år! Ni har nått en milstolpe, ett stort och imponerande mål, sa Susanne Georgsson, rektor vid Röda Korsets Högskola.
På programmet stod sång, musik och tal. Högtiden modererades av sjuksköterskestudenterna Saga Gärby och Emelie Norgren som är ledamöter i Röda Korsets Högskolas studentkår.
– Vi kommer aldrig att vara färdiga, vi är fulla av stolta och förväntan. Vi är en generation som kan skapa förändring, sa Tirsit Ghirmai och Marlene Juhl i den nyutexaminerade sjuksköterskans tal.
Hopp, glädje och framtidstro
– Ingen annan yrkesgrupp äger den omvårdnadskompetens som ni gör. Ni kan skapa hopp, glädje och framtidstro. Ni kommer att lära er något nytt varje dag, ha tålamod med er själva, sa Heléne Eriksson, lektor och programansvarig för sjuksköterskeprogrammet vid Röda Korsets Högskola.
– Idag markerar inte bara slutet på våra studier utan också början på ett nytt kapitel i våra liv. Oavsett vilka vägar vi väljer att ta härifrån, låt oss komma ihåg de värderingar och lärdomar som vi har fått med oss från Röda Korset Högskolan. Låt oss fortsätta att vara ödmjuka, medkännande och engagerade i vårt arbete, och låt oss aldrig glömma den kraft vi har att göra skillnad i människors liv, sa Parisa Banisikohansal och Katarina Lindemann i den nyutexaminerade specialistsjuksköterskans tal.
– Visst gör det ont när knoppar brister. Ni är här idag som oändligt vackra knoppar som har kämpat och levererat, sa Catharina Frank, lektor och programansvarig för specialistsjuksköterskeprogrammen i sitt tal och avslutade med att säga att alla specialister har en unik roll i vården. Att vara lärare och ledare och fortsätta utveckla vården.